Back to Top

Νομοί
 Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, 
Βοιωτίας  Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας.

 
 

ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΛΑΜΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αξιώσεις

1256
https://stereaelladaonline.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1702/-1580058834.jpeg
Διεύθυνση: ΑΒΕΡΩΦ 19, ΛΑΜΙΑ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ 351 00
Τηλέφωνο: 2231022685
Κινητό: 6944427030
Email: [email protected]
Πρόσωπο επικοινωνίας
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (+)
Κατηγορίες:
Γενικής Ιατρικής
  • Στοιχεία επιχείρησης
  • Χάρτης
  • Κριτικές

Ο Κωνσταντίνος Τσεκούρας γεννήθηκε το 1923 στη Ροδίτσα Λαμίας. Οι γονείς του λέγονταν Δημήτριος και Βασιλική. Ασχολούνταν με γεωργικές καλλιέργειες. Ο Κωνσταντίνος τελείωσε το Γυμνάσιο Λαμίας. Μέσα στην Κατοχή το 1942 εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, που μετά από λίγο έκλεισε λόγω της γερμανικής κατοχής και άνοιξε πάλι το 1944. Η φοίτηση δυσκολεύτηκε με την έναρξη του εμφυλίου πολέμου.


Το 1947 ο Κωνσταντίνος επιστρατεύτηκε. Τραυματίστηκε από νάρκη στο χωριό Λάσπη (Άγιος Νικόλαος) Ευρυτανίας, χωρίς ευτυχώς να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του. Υπηρέτησε σε Ορεινό Χειρουργείο εκστρατείας και σε Νοσοκομείο της Αθήνας την περίοδο 1947-51.

Συνεχίζοντας τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών κατάφερε να αποφοιτήσει το 1953. Συνέχισε για απόκτηση ειδικότητας στη Χειρουργική, με καθηγητή τον περίφημο Χρηστέα, στο Κρατικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας και στο Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Το 1956 ολοκλήρωσε τις σπουδές και την πρακτική του, αποκτώντας την ειδικότητα του χειρουργού γιατρού.
Εγκαταστάθηκε στη Λαμία. Άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο στη γωνία των οδών Λεωνίδου και Χατζοπούλου, όπου δεχόταν ασθενείς. Χειρουργούσε στην Ιδιωτική Κλινική Γεωργίου Δερβενούλα (στη γωνία των οδών Χατζοπούλου και Λεωσθένους - Δεδούση). Το 1957 ενοικίασε έναν όροφο κτιρίου (ιδιοκτησίας Κων. Τσέλιου) στη γωνία των οδών Βενιζέλου και Πατρόκλου, για Χειρουργική Κλινική[12]. Διέθετε 15 κλίνες.

Η προπολεμική έλλειψη νοσοκομείου και αναγκαίας περίθαλψης στη Λαμία, αλλά και η μεταπολεμική ελλειμματική κρατική περίθαλψη, παρά την ύπαρξη του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και του Σανατορίου Λαμίας μετά, δημιούργησαν και κορύφωσαν ένα όνειρο ζωής του Κωνσταντίνου Τσεκούρα. Την ίδρυση και λειτουργία μιας μεγάλης, μοντέρνας Ιδιωτικής Κλινικής που θα προσφέρει ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών, σε άριστες συνθήκες λειτουργίας.
Το 1962 αγόρασε ένα οικόπεδο[13] στη γωνία των οδών Αβέρωφ και Βενιζέλου. Παλιότερα ήταν εκεί το Χάνι του Ιωάν. Κουτσόβουλου. Η οικοδομή σχεδιάστηκε ειδικά για πολυώροφη Κλινική από το μηχανικό Δημ. Πενταγιώτη και το 1964 ήταν έτοιμη. Έγιναν οι δύο όροφοι, με δυναμικότητα 55 δωματίων. Διέθετε δύο χειρουργεία, ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο. Ανέπτυξε αρχικά τρία τμήματα : Χειρουργικό με διευθυντή τον Κων. Τσεκούρα, Παθολογικό με διευθυντή τον Δημ. Καρπούζα και Παιδιατρικό με διευθυντή τον Παπαγεωργίου.

Τα εγκαίνια έγιναν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 1966, παρουσία όλων των αρχών (Νομάρχη, Δήμαρχο, Μητροπολίτη, βουλευτών), αντιπροσώπων των οργανώσεων και σωματείων και πλήθους κόσμου. Όλοι γοητεύτηκαν από την πολυτέλεια και κυρίως τον εξοπλισμό και την οργάνωση, διασφαλίζοντας την άριστη περίθαλψη που έλλειπε απ’ τον τόπο.


Μετά το 1974 (μεταπολίτευση), ο Κων. Τσεκούρας προσέθεσε και τον 3ο όροφο του κτιρίου, δημιουργώντας και τη γυναικολογική κλινική φτάνοντας, για Ιδιωτική Κλινική στην Ελλάδα, το σπάνιο σύνολο 72 κλινών! Ήταν η ολοκλήρωση του μεγάλου οράματος του γιατρού Κων. Τσεκούρα, για ιατρική μονάδα μεγάλων απαιτήσεων.
Παράλληλα, αυξήθηκαν τα τμήματα της Κλινικής με τις ειδικότητες : ορθοπεδικού, χειρουργικού, παθολογικού, ωτο-ρινο-λαρυγγολογικού, παιδιατρικού και γυναικολογικού.
Το όνειρό του γιατρού ήταν τόσο προχωρημένο, ώστε στο ισόγειο της οικοδομής, με είσοδο από την οδό Βενιζέλου, διαμόρφωσε και λειτούργησε μεγάλη αίθουσα όπου γίνονταν προβολές ταινιών για την ψυχαγωγία ασθενών κι συνοδών, μικρών παιδιών κυρίως, αλλά και μεγαλύτερων.

Τα τελευταία χρόνια, ο εκπληκτικός αυτός χώρος, που παραμένει μια εξαιρετική ιατρική μονάδα στη Λαμία, εμπλουτίστηκε με νέες ειδικότητες για μέτρηση οστικής πυκνότητας, μαστογραφία, κλπ. Επίσης η υποδομή αυτή αξιοποιείται από ιατρικές ομάδες όπως οφθαλμικές επεμβάσεις (ομάδα γιατρού Σαμαρά), κλπ. Το 2009[14] η Κλινική ανακαινίστηκε και ανέπτυξε τμήματα όπως: Χειρουργικό (με Διευθυντή τον Θεόδ. Λιάγκο), Παθολογικό (με Διευθύντρια την Λαμπριανή Τσαλή), Οφθαλμολογικό (με Διευθυντή τον Κων/νο Ταξίδη), Πνευμονολογικό (με Διευθυντή τον Παναγ. Πανάγου), Μικροβιολογικό (με Διευθύντρια την Ελένη Σιταρά) και Ακτινολογικό (με Διευθύντρια την Μαρία Μπάμπαλη). Επίσης η Κλινική διαθέτει μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας, μαστογράφο και πλήρες σύστημα Μελέτης Ύπνου.

Με διάθεση κοινωνικής προσφοράς, ο γιατρός Κων. Τσεκούρας στις δημοτικές εκλογές της 15 Οκτωβρίου 1978, κατήλθε επικεφαλής συνδυασμού ως υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας. Αντίπαλοί του ήταν ο γιατρός Αντώνιος Φίλης, ο μηχανικός Γεώργιος Τσιλαλής και ο γιατρός Απόστολος Κουνούπης. Η έντονη κομματική χροιά του καιρού εκείνου δεν επέτρεψαν την εκλογή του, παρά την καλή ψηφοδότηση.
Η αγάπη του για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, τον έφεραν κοντά στην «Παλλαμιακή Ένωση» στην οποία διετέλεσε αρχηγός (την περίοδο 1957-58). Η παρουσία του στο γήπεδο ήταν διαρκής και έντονη η επιθυμία του ειδικά για την ομάδα να ανέβει στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Το 1964, μετά την ίδρυση του Α.Σ. “Λαμία” κατείχε τη θέση του Γενικού Αρχηγού[15] για χρόνια. Παράλληλα βοηθούσε και τον Α.Σ. “Ηρακλής” Ροδίτσας. Σε όλες τις ομάδες αυτές ήταν “ιατρός ομάδος και αγώνων”. Η προσφορά του εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική.

Μετά το 1974 ανέλαβε πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Εκεί έθεσε ως πρόταση, μια παλιότερη ιδέα του: τη δημιουργία Σχολής Νοσοκόμων. Δεν βρήκε δυστυχώς την απαραίτητη ανταπόκριση.
Ο γιατρός Κων. Τσεκούρας από τον πρώτο του γάμο (το 1952) απέκτησε μια κόρη. Η Αποστολία, η δεύτερη γυναίκα του και αναισθησιολόγος γιατρός από το 1975, ήταν η ψυχή της Κλινικής, με την έντονη δραστηριότητά της, το χαμόγελο και τον καλό της λόγο σε προσωπικό και ιδιαίτερα σε ασθενείς. Απέκτησαν δύο παιδιά, το Δημήτριο και τη Βασιλική, που ακολουθώντας τα οικογενειακά βήματα έγιναν γιατροί. Είναι δε πιθανό και καλή τύχη για τον τόπο, να συνεχίσουν και επεκτείνουν το πατρικό όνειρο : μιας μεγάλης, μοντέρνας και άριστης ιδιωτικής ιατρικής μονάδας στη Λαμία.

Ο χειρουργός γιατρός Κωνσταντίνος Τσεκούρας πέθανε το 2009, σε ηλικία 86 ετών.

0 Ανασκόπηση

0.0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

Γράψτε μια κριτική


* Σημείωση: Προκειμένου να επαληθεύσουμε τη νομιμότητα των κριτικών που δημοσιεύουμε, απαιτούμε αποδεικτικά στοιχεία για τη σύμβασή σας με αυτήν την επιχείρηση. Οποιαδήποτε απόδειξη παραστατικών αγορών που ανεβάζετε θα προορίζονται για την επαλήθευση αυτής της κριτικής και δεν θα είναι δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό μας

Προσθήκη αρχείων

Επιβεβαιώνω ότι οι πληροφορίες που υποβάλλονται εδώ είναι αληθείς και ακριβείς. Επιβεβαιώνω ότι δεν εργάζομαι, δεν ανταγωνίζομαι και δεν σχετίζονται με αυτόν τον πάροχο υπηρεσιών.
Συνεχίζοντας, συμφωνώ με τον Όροι και προϋποθέσεις.